<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Salata sau supa? Gazpacho. / Salad or soup? Gazpacho.

Cooking with my soul

10 iul. 2013

Salata sau supa? Gazpacho. / Salad or soup? Gazpacho.





Reteta de gazpacho care urmeaza am facut- o la recomandarea unei doamne tare dragute, care ma urmareste si ma apreciaza din umbra ;) De vreo saptamana ma tot bantuie, dar vremea asta racoroasa si ploioasa nu m-a inspirat deloc. Azi, insa, caldura ne-a doborat si pe noi. Prin urmare supa asta e numai buna ca sa ne racoreasca.

Gazpacho e de fapt considerata o salata de catre spanioli. Ea se face din legume crude si trebuie neaparat sa o lasati cateva ore sa se raceasca in frigider. Reteta de baza contine rosii, castraveti, ulei de masline si otet. Pe langa astea puteti sa puneti alte legume, dupa cum va place. Am vazut in unele retete ca se poate pune (pentru consistenta) si miez de paine inmuiat putin in apa si apoi scurs bine. Dupa cum vedeti, posibilitatile sunt multiple.
Gazpacho-ul meu e asa cum imi place mie: aromat si putin picant. Iata reteta mea:



Gazpacho

Ingrediente pentru 2 persoane
  • 4-5 rosii
  • 2-3 castraveti
  • 1/2 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • putin ardei
  • cateva frunze de telina
  • 2 ramurele de patrunjel verde
  • optional: cateva frunze de oregano si menta verde
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1/2 lingura otet balsamic
  • cateva picaturi de sos tabasco sau putin ardei iute
  • sare dupa gust
  • cateva frunze de busuioc mov
Mod de pregatire:
  • Rosiile se curata de coaja. Pentru asta se cresteaza putin coaja rosiilor la baza, se pune apa la fiert intr-o oala si, cand acesta fierbe,  se scufunda rosiile pentru cateva secunde. Dupa aceasta coaja se va putea da jos foarte usor. Se scot si semintele din rosii, apoi pulpa se pune intr-un blender.
  • Castravetii se curata de coaja si de seminte daca sunt prea mari. Toate legumele si frunzele verzi se pun in blender si se mixeaza foarte bine. Se adauga uleiul, otetul, ardeiul iute si sarea. Se mixeaza si ele. 
  • Gazpacho astfel mixat se lasa la rece cateva ore, apoi se serveste ornat cu cateva felii de castravete si busuioc.



Etichete: , , , , , , , ,

8 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire