<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Cotlet de porc la gratar, marinat cu maghiran verde / BBQ - green marjoram marinated pork

Cooking with my soul

17 iun. 2013

Cotlet de porc la gratar, marinat cu maghiran verde / BBQ - green marjoram marinated pork





Vara, caldura mare, gratare si iar gratare. Poate v-ati plictisit de clasicul cotlet doar cu sare si piper. Stiati ca daca lasati carnea la marinat cateva ore, gratarul o sa fie deosebit de aromat si moale? Puteti pune orice arome va plac: de la cele mediteraneene (rozmarin, maghiran, busuioc, oregano, salvie) la cele indiene (coriandru, scortisoara, ghimbir).  Niste lichid acid (zeama de citrice, otet, vin) ajuta la fragezire, iar cotletul de porc, care nu prea are grasime, se marineaza si cu putin ulei. De fapt ingredientele folosite la marinare sunt atat de eterogene, ca puteti avea de fiecare data alt fel de gratar.
Eu am ales azi sa folosesc maghiran verde. Pe care il am de la Arome si gusturi naturale. Ii stiti? Sunt cei care va aduc plante aromate viguroase si sanatoase. Eu de la ei am pus in gradina de la tara 4 feluri de busuioc, oregano, maghiran, lamaita. Au prins foarte bine si acum sunt bine sanatoase :)

Dar sa revenim la gratarul nostru :) Mai intai pregatiti lemnele


Iar acum, reteta:


Cotlet de porc la gratar, marinat cu maghiran verde

Ingrediente pentru 2 persoane:
  • 2 cotlete de porc
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • maghiran verde, 1 lingura
  • 4 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper proaspat rasnit
  • 2 maini de rucola
  • cateva frunze de busuioc rosu
  • 2 linguri otet balsamic 

Mod de pregatire:
  • Pentru marinare nu folositi castron metalic, pentru ca se poate oxida. Intr-un castron incapator amesteca coaja de lamaie, zeama de lamaie, maghiranul verde, 1/2 lingurita sare, piper macinat si 2 linguri ulei. Pune inauntru cotletele de porc si unge-le bine cu marinada. Acopera castronul cu folie de plastic si lasa carnea la marinat pentru 2 ore, la temperatura camerei. 
  • Cand gratarul este gata si incins bine, scoate carnea din marinada si scutur-o de frunzele de maghiran. Pune carnea pe gratar si las-o 10 minute pe fiecare parte (timpul poate fi mai lung sau mai scurt, in functie de cat de graoasa e carnea)
  • In timp ce carnea e pe gratar, pregateste salata de rucola. Spal-o, apoi amestec-o usor cu restul de sare, otet balsamic si ulei de masline. Adauga si frunzele de busuioc rosu.
  • Serveste cotletul de porc la gratat alaturi de salata de rucola.

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

8 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire