<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Smoothie cu capsuni, inghetata de banane, spuma de lapte si HR1655

Cooking with my soul

21 mai 2013

Smoothie cu capsuni, inghetata de banane, spuma de lapte si HR1655






Stiu ca ati citit titlul si acum sunteti putin dezorientati: oare ce ingredient o fi HR1655 ala de l-a folosit Brandusa, ca eu stiu ca ea nu pune chimicale in mancare! Nu va impacientati dragilor, ca nu e nici un compus chimic. E noul meu Mixer de mana Philips HR1655. L-am primit cadou si pentru testare de la juriul concursului Castig timp cu Philips si Gustos.ro, care a apreciat foarte bine smoothieul meu cu leurda, avocado si rosii. Multumesc mult :)

Sa incepem cu inceputul, aka prima impresie. Cand mi-a inmanat curierul cutia si am vazut cat e de mare, m-am gandit ca organizatorii poate au gresit si mi-au trimis premiul cel mare. Ma asteptam la un blender vertical simplu, asa cum vazusem eu pe la altii. Dar uitandu-ma pe cutie am constatat ca e muuuult mai mult de atat:


Prin urmare, mixerul asta de mana are: cana gradata cu capac, tocator (maricel) cu doua tipuri de cutite, blender vertical, tel, pasator de cartofi (pentru piure) si o chestie absolut senzationala de facut laptele spume ;)


Tot pe cutie este si un ghid rapid de montare a fiecarei componente


Care mi se pare din start primul atu al acestui robot de bucatarie? Faptul ca blenderul vertical e metalic. Asa il poti folosi direct in oala de supa fierbinte, ca sa pasezi toate legumele si sa faci o supa crema dementiala. Al doilea atu e capul cu care poti face piure din toate legumele, nu numai din cartofi. N-am mai vazut asa ceva la nici un alt mixer.

Ce am folosit eu : Blenderul vertical si telul, pentru inghetata de banane.


Blenderul este foarte rapid si eficient. A pasat bananele in doi timpi si trei miscari. Se potriveste perfect in cana gradata  si nu stropeste deloc afara. Dar telul este destul de fragil. Cred ca e tare bun sa bata albusuri de ou sau frisca spuma, dar nu a facut fata foarte bine sa mixeze amestecul meu de inghetata. Cred ca ar fi fost mult mai indicat (daca tot se numeste mixer) sa aibe doua palete mai serioase cu care sa se poata mixa si creme.

Tot blenderul vertical si cana gradata am folosit si la smoothie-ul de capsuni. Rapid si de data asta.


Ce mi-a placut a fost ca fiind metalic, capul detasabil se spala foarte usor sub jet de apa ...


... iar cana gradata e foarte buna sa torni direct in pahar fara sa pierzi un strop!


Ultimul testat a fost spumatorul de lapte. Asta e alt plus al mixerului de mana Philips HR1655. Si pentru mine e piesa principala. De cand il am beau numai cappuccino. Daca tii cont de indicatiile din manual (laptele sa fie gras si incalzit) poti avea o cafea cu spuma de lapte ca la o cafenea. I'm in heaven, baby!

In final am pus toate cele trei bunatati (pe care le-am facut mult mai rapid decat am povestit pe aici): smoothie de capsuni, inghetata de banane si spuma de lapte cu cacao in trei pahare si am avut timp sa stau sa le savurez impreuna cu sotul si baiatul meu.  Ceea ce va doresc si voua :)



Smoothie cu capsuni, inghetata de banane si spuma de lapte

Inghetata de banane

  • 2 banane foarte coapte
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml sampanie (sau coniac)
  • 2 lingurite zeama de lamaie
Bananele se paseaza bine cu blenderul vertical. Se amesteca cu celelelate ingrediente si se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se pun in masina de inghetata, apoi in congelator.

Smoothie de capsuni

  • 500 g capsuni spalate si curatate de codite
  • 2 linguri miere de salcam
  Capsunile si mierea se pun in cana de plastic si se paseaza bine cu blenderul vertical. Se toarna in pahare. Deasupra se pune inghetata de banane. Deasupra se toarna spuma de lapte si se presara cu cacao


Etichete: , , , , , ,

7 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire