<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Bulz romanesc (Polenta stuffed with sheep cheese)

Cooking with my soul

27 nov. 2012

Bulz romanesc (Polenta stuffed with sheep cheese)






Pentru azi v-am facut o mancare din Romania. Stiu ca nu vedeti prea des asa ceva la mine pe blog , dar de data asta raspund cu mare drag provocarii din aceasta luna pentru "Dulce Romanie". Asta pentru ca in curand va fi 1 Decembrie si vreau sa sarbatoresc si eu ziua Romaniei. Alaturi de toti bloggeri care s-au alaturat chemarii Mihaelei. Pe 1 decembrie o sa vedeti pe blogul ei parada retetelor romanesti, modul in care am ales noi sa ne amintim de tara in care ne-am nascut. Si pe care unii inca o mai iubesc :)

Pentru ca bulzul sa iasa bun, trebuie musai sa folositi branza de burduf de buna calitate, din aia care se pastreaza in stomacul oilor, nu in pungi de plastic :) 


Bulz 

Ingrediente
  • 300 g malai
  • 150 g branza de burduf
  • sare dupa gust

Cum se face:

  • din malai se face o mamaliga tare. Pentru asta se fierb 500 ml de apa cu putina sare. Inainte de a incepe fiertul, se pune jumatate de malai si se amesteca. Se fierbe 10 minute, apoi se adauga restul de malai. Amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase si mai fierbe cateva minute Varsa mamaliga pe o farfurie, ca sa se raceasca.
  • Cand mamaliga e racita putin (nu de tot, pentru ca daca e rece nu se topeste bine branza) se ia o bucata si se intinde putin in palma. In mijloc se pune o bucata cat mai mare de branza si se face o bila din mamaliga. Se pune pe o tava si se continua pana ce se termina mamaliga si branza.
  • Tava se pune in cuptor si se lasa pana ce mamaliga se aureste. 
  • Bulzul se manaca cald, cu ceapa si slana.
Pofta buna!

Etichete: , , , ,

3 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire