<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Biscuiti "amprenta" cu nuca si dulceata (Thumbprint cookies)

Cooking with my soul

10 sept. 2012

Biscuiti "amprenta" cu nuca si dulceata (Thumbprint cookies)





Acum catva timp am pus aici pe blog o reteta de Dulceata de rosii cu scortisoara si vanilie. Sper ca toata lumea a remarcat-o! :D Participam cu ea la concursul Electrolux - Transforma fructele in dulceata. Norocul m-a favorizat de data asta si se pare ca, impreuna cu Madalin , am fost extrasi castigatori din urna participantilor.

Prin urmare joi si vineri am decojit, curatat si taiat vreo 20 de kilograme de rosii (prunisoare, sa fie mai carnoase) pe care apoi le-am transformat in 21 borcane mici + unul mare de dulceata. Borcanele mici urmau sa fie impartite copiilor si altor doritori, cu care ne-am intalnit sambata la magazinul Kika. Pe langa dulceata, am mai copt cate ceva in cuptoarele meseriase de la Electrolux. Am facut Chec cu Coniac si Biscuiti Amprenta. Nu aveam in gand sa le pun reteta pe blog, dar vizitatorii magazinului, care au gustat din ele au fost asa de incantati de gust, ca m-am lasat convinsa. Voi incepe azi cu reteta de biscuiti, pe care i-am promis-o unei doamne tinere si tare dragute, care a spus ca vrea neaparat sa o faca baietelului ei :)

Inainte de a incepe, insa, vreau sa va mai povestesc ceva. Stiu ca ideea de a face si manca dulceata de rosii e cel putin ciudata pentru noi romanii. Cineva m-a intrebat daca se poate pune si in salata si in prajituri. Unii se uitau ca la ceva nemaivazut. Multi au refuzat categoric sa manance asa ceva. Norocul lor a fost ca nu erau singuri, iar insotitorii lor i-au convins sa guste. Toti, insa, dupa ce au gustat au vrut musai sa ia si un borcan acasa. Prin urmare, aveti incredere in ce va spun si incercati dulceata asta :)



Biscuiti amprenta cu nuca si dulceata

Ingrediente:


  • 200 g unt
  • 75 g zahar
  • 2 oua separate
  • 300 g faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g nuci
  • 100 ml dulceata de rosii


Cum se face:

  • Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat cam 2-3 minute. Adauga galbenusurile si omogenizeaza.
  • Adauga faina si amesteca pana se omogenizeaza. Pune coca la frigider 30 de minute sa se intareasca.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C.
  • Bate albusul putin, pana devine o spuma. Aureste putin nucile si taie-le mic.
  •  Ia putina coca si fa din ea o biluta. Da biluta prin albus si nuca. Pune-o pe tava si preseaza in mijloc cu degetul, ca sa se formeze o adancitura. Umple adancitura cu dulceata. Repeta pentru toata coca.
  • Coace biscuitii 12- 15 minute.
  • Daca faceti biscuitii acestia pentru prieteni, aveti grija sa pastrati si pentru voi macar unul, pentru ca in mod sigur vor disparea instantaneu :)
 

Etichete: , , , , , , ,

10 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire