<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Prajitura cu unt de arahide si fructe de padure (Peanut butter and berries cake)

Cooking with my soul

4 mai 2012

Prajitura cu unt de arahide si fructe de padure (Peanut butter and berries cake)






Pentru azi m-am gandit sa va aduc o prajiturica foarte rapida si foarte buna. Are in ea fructe de padure (ce am mai gasit prin congelator) si unt de arahide. Mie mi-a placut tare mult cu cafeaua de dimineata si, spre surprinderea mea a fost la fel de buna si dupa 3 zile (asta pentru ca am fost plecati de acasa si am uitat s-o luam cu noi :P). Ingredientele sunt pentru tava mare de aragaz.

Ingrediente:
  • 200 g unt, taiat cubulete
  • 3 linguri unt de arahide crunchy (optional)
  • 6 oua
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 400 - 500 g faina
  • esenta naturala de vanilie
  • 300 g fructe de padure (congelate sau proaspete)
  • 200 g zahar tos
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de pregatire:
  • Decongeleaza fructele si pastreaza sucul. Daca folosesti fructe proaspete, din 100 g fa suc.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C. Unge tava de aragaz cu unt.
  • Mixeaza untul cu zaharul pana se omogenizeaza putin (2-3 minute). Adauga untul de arahide si mixeaza.
  • Adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Pune vanilia.
  • Amesteca praful de copt in faina si adauga peste crema de mai sus. Mixeaza la viteza mica (sa nu se imprastie faina) pana ce se omogenizeaza toate. In final coca nu trebuie sa fie foarte moale, adica sa nu curga.
  • Pune coca in tava si intinde-o uniform cu o spatula. Presara fructele peste coca si pune tava in cuptor. Coace 20 de minute la 180 C.
  • Scoate tava din cuptor si toarna peste prajitura sucul de fructe. Presara zahar pudra. Lasa prajitura cu fructe de padure si int de arahide la racit, apoi tai-o in patrate.



Etichete: , , , , ,

5 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire