<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Friptura de pui la cuptor, cu cartofi si herbes de provence (Roasted chicken with potatoes and herbes de provence)

Cooking with my soul

17 apr. 2012

Friptura de pui la cuptor, cu cartofi si herbes de provence (Roasted chicken with potatoes and herbes de provence)






Stiu, friptura de pui cu cartofi e cea mai simpla reteta care poate exista pe fata pamantului. Dar, cum noua ne place tare mult si o fac foarte des, mai ales cand n-am timp de o mancare sofisticata, m-am gandit s-o impartasesc cu voi. Tipul acesta de friptura e foarte versatila, pentru ca o poti aroma de fiecare data cu alceva: ierburi italiene, curry indian, sau simplu cu sare si piper. De data asta am ales combinatia mea preferata: herbes de Provence :)

Ingrediente pentru 6 persoane:
  • 1 pui intreg, fara cap, curatat bine pe dinauntru.
  • 2 kg cartofi, curatati si taiati felii pe lung
  • 200 ml vin alb
  • 2 lingurite herbes de Provence
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper dupa gust

Mod de pregatire:
  • Mai intai trebuie sa incalzesti bine cuptorul (la 180 C)
  • Intr-un castron mare pune cartofii, 1 lingurita herbes de Provence, 2 linguri ulei, sare si piper. Cu mainile amesteca bine, ca sa acoperi cartofii cu toate condimentele.
  • Intr-o tava mare pune puiul cu pieptul in jos si unge-l cu restul de ulei, herbes de provence, sare si piper. Pune cartofii langa pui. Toarna vinul cu grija in tava.

  • Pune tava in cuptor pentru 25 de minute. Intoarce puiul cu pieptul in sus si mai lasa 20- 35 de minute, sau pana ce carnea e facuta. Daca  sosul din tava se arde, mai adauga putin vin. 
  • Cand puiul s-a aurit, scoate-l pe un platou si serveste-l cu cartofii aurii si eventual ciuperci.



Etichete: , , , , , , , ,

7 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire