<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tarta cu crema de lamaie si fulgi de migdale

Cooking with my soul

29 mar. 2012

Tarta cu crema de lamaie si fulgi de migdale






O tarta clasica, simpla si foarte racoroasa. Nu e facuta de mine, ci de mama. Va spun asta, ca poate va intrebati de unde mostenesc talentul culinar :P  Ce modesta sunt :))))))


Ingrediente pentru tava de tarta de 24 cm :

Pentru crusta:
  • 125 g unt rece, taiat cubulete
  • 100 g zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • 250 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de lapte rece
 Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • coaja de la 1 lamaie
  • zeama de la 1 lamaie si 1/2
  • 50 g unt
  • 100 g fulgi de migdale prajiti in cuptor

Mod de preparare:
  • Pentru a face crusta se amesteca putin untul cu zaharul, sarea si faina. Se adauga galbenusurile si se amesteca putin. Daca nu se formeaza o coca (mai sfaramicioasa), se adauga si laptele rece. Nu se framanta si nici nu se amesteca prea mult, altfel crusta nu va mai fi frageda. 
  • Se pune coca in frigider minim 30 minute. Se intinde coca si se pune in forma de tarta. Se coace 15- 20 minute, pana se aureste. Se lasa la racit.
  • Crema: Amesteca intr-un castron termoizolant galbenusurile, zaharul si laptele. Fierbe-le la baia de abur, pana ce se ingroasa. Ia castronul de pe foc, adauga untul si amesteca-l bine. Pune si coaja de lamaie. Cand crema s-a racit pune sucul de lamaie.
  • Toarna crema in tarta si presar-o cu fulgi de migdale. 
  • Tarta de lamaie se mananca dupa minim 12 ore. 

Etichete: , , , ,

7 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire