<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Duminica alaturi de prieteni: Legume cu pui in stil italian de la "Delicious Flavours"

Cooking with my soul

22 ian. 2012

Duminica alaturi de prieteni: Legume cu pui in stil italian de la "Delicious Flavours"




Bine v-am regasit dragi prieteni. Azi vreau sa va prezint un blog destul de nou (pentru mine), care n-a implinit inca un anisor. L-am descoperit destul de recent si mi-a placut tare mult. "Delicious Flavours" se numeste si ne povesteste mai multe cea care il ingrijeste cu mare drag:

"In primul rand iti voi spune ca sunt din Arad, am 30 ani, sunt casatorita, sunt innebunita dupa dulciuri :P tongue si ador bucataria ungureasca si italiana.
De mica am fost pasionata de gatit datorita mamei mele, care mai tot timpul ma lua cu ea in bucatarie s-o ajut si sa invat sa fiu o buna gospodina :D big grin
Anul trecut am stat vreo 5 luni acasa si ma tot gandeam ca ar trebui sa fac ceva care sa-mi ocupe timpul liber, dar sa fie ceva ce sa fac cu drag, rabdare si pasiune. Cum imi placea sa incerc fel si fel de retete de pe diverse bloguri si site-uri, mi-am zis de ce sa nu am si eu propriul meu blog, unde sa pot impartasi experientele mele culinare....asa a luat nastere Delicious Flavours. Eram atata de fericita cand vedeam ca primesc comentarii :"> blushing
Mi-as dori ca in viitor sa-mi castig existenta din aceasta pasiune, dar pana atunci voi gati cu drag pentru familie si prieteni (inclusiv cei virtuali)."

Si acum, iata ce nebunie ne-a adus Angela pentru masa noastra de azi:




Legume cu pui in stil italian

Ingrediente:

-        1 bucata piept de pui
-        1 zucchini
-        5 cartofi
-        3-4 morcovi
-        1 felie telina
-        1 ceapa
-        50 gr unt/margarina
-        50 gr faina
-        200 ml lapte
-        100 gr cascaval ras
-        ulei masline
-        sare, piper, nucsoara

Curatam, spalam si feliem morcovii si telina si punem la fiert in apa cu sare. Zucchini il feliem si presaram pe fiecare felie putina sare pentru a se inmuia. 
Spalam pieptul de pui, il taiem bucatele mici, condimentam cu sare si piper si le calim in putin ulei de masline, pana se albesc.
Scoatem carnea, o punem deoparte si punem cartofii taiati rondele la rumenit in acelasi vas, mai adaugam putin ulei daca e nevoie. 


Intr-un alt vas topim untul, adaugam ceapa tocata marunt si lasam sa se caleasca putin. Apoi incorporam faina si adaugam treptat laptele, amestecand continuu. Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin, adaugam cascavalul ras, condimentam cu sare, piper si nucsoara (optional). Daca doriti un sos mai subtire puteti sa mai adaugati lapte.


Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam cartofii, pieptul de pui, feliile de zucchini (pe care le-am tamponat in prealabil cu un servetel, pentru a absorbi apa pe care au lasat-o), morcovii si telina. Deasupra turnam sosul si dam la cuptorul preincalzit aprox 1 ora.



Pofta buna!
Este ca v-am facut pofta? O mancarica usor de facut si foarte gustoasa. Ca de altfel tot ce face Angela. De aceea va invit sa mergeti urgent si sa-i vizitati blogul, "Delicious Flavours" .  Sa-i spuneti ca eu v-am trimis si sa-i trimiteti imbratisarile mele. 
Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la cookingwithmysoul@gmail.com 


O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses

Etichete: , , , , , ,

4 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire