<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Cornuri cu ciocolata de la Emily's Cupcakes

Cooking with my soul

27 nov. 2011

Cornuri cu ciocolata de la Emily's Cupcakes





Iata-ne din nou impreuna, adunati in jurul cafelei sau ceaiului fierbinti, care pe canapea, care pe fotoliu, unii dupa cum vad sunt inca in pat :)  In papuci, cu halatul pe umeri, oricum ati veni, eu va primesc cu drag la "Duminica alaturi de prieteni".
Trebuie sa va spun ca in ultima vreme am fost atat de ocupata, ca n-am avut timp deloc sa-mi fac obisnuitul tur pe blogurile prietenilor. Sunt sigura ca au gatit o groaza de mancaruri bune si inedite. Promit ca saptamana viitoare sa-mi iau revansa. Pana atunci, insa, vreau sa va prezint un blog foarte tanar, dar care mi-a atras atentia inca de la inceput. Se numeste Emily's Cupcakes si este tare frumusel. Posesoarea lui (Emily, cum altfel?), a devenit mai inati pasionata de farfurioare, castronele, ustensile de bucatarie. Apoi gandindu-se ca trebuie sa le si umple cu ceva, s-a pus pe cucinat. Si va pot spune cu mana pe inima, i-au iesit numai bunatati. Mie mi-au ramas la suflet biscuitii cu levantica, pe care e musai sa-i incerc!
Astazi Emily vrea sa ne arate ca nu numai bunicile pot face un cozonac bun. De aceea ea ne-a adus la masa de duminica niste cornuri din coca de cozonac, umplute cu ciocolata.
Va las sa cititi reteta in liniste si nu uitati s-o vizitati pe Emily, pentru ca n-o sa va para rau.



Sa fiu invitata Brindusei este o placere deosebita caci blogul si retetele prezentate de ea sunt minunate, pline de savoare si delicatete! O persoana minunata pe care am cunoscut-o doar printre randuri si ma bucur sincer! Multumesc draga mea!

A fost o adevarata provocare aceasta “vizita”! m-am tot gandit ce sa pregatesc: ceva simplu sau ceva sofisticat? Imediat mi-a venit ideea salvatoare, mai ales ca se apropie sarbatorile, ca mirosul de cozonac cald si de ciocolata ne reinvie amintiri placute din vremea vacantelor la bunici!

Ei bine, dragii si dragele mele, iata ca astazi va ofer cu mare drag si din tot sufletul aceste cornuri delicioase, exagerat de pufoase si aromate, umplute cu dulce de leche si ciocolata amaruie! 



Ingredientele sunt aceleasi ca la reteta de painica dulce “Mos Craciun” adica: 1/2 kg faina alba de patiserie, 250 ml lapte caldut, 4 lg zahar, 20g drojdie uscata, 50g unt moale, 1 ou, esenta rom sau portocale, 1 praf de sare si un galbenus pentru uns + dulce de leche si cateva patratele de ciocolata amaruie!

Se framanta bine aluatul, ca pentru cozonaci, si va sfatuiesc, daca nu aveti experienta intr-ale framantatului sa folositi, macar la inceput robotul sau mixerul, sa va fie mai usor :)
Trebuie sa aveti grija sa lasati aluatul sa creasca suficient cat sa-si dubleze volumul, in loc ferit de curenti si destul de caldut sau si mai bine in cuptorul caldut (ori la 30 grade ori incins putin, dar oprit) asta in cazul in care nu sunteti posesori de soba! Uf ce cozonaci buni facea bunica!



Dupa ce a crescut suficient se intinde o foaie groasa de 1 cm pe o planseta infainata si se taie in dreptunghiuri, mai mici sau mai mari, dupa preferinta fiecaruia! Fiecare triunghi va primi cadou pentru ca a stat cuminte cate o lingurita de dulce de leche (gasiti reteta pe blogul meu) si o tabletica de ciocolata urmand a le rula si a le depozita in tava tapetata cu hartie de copt pentru inca vreo 20 minute sa fim siguri ca-si ies din piele si mai cresc nitel :) asa cum le sade bine sa fie: pufosi, gustosi si frumosi! Nu uita sa lasi suficient spatiu intre cornuri caci se vor umfla in pene!

Va astept cu mare drag si pe blogul meu si-i multumesc inca o data Brindusei pentru invitatie!

Va pup si va imbratisez pe toti!
Cu drag,
Emily 



Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la cookingwithmysoul@gmail.com

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses

Etichete: , , ,

5 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire