<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Rosii uscate marinate in ulei de masline de la "Bucataria Elenei"

Cooking with my soul

2 oct. 2011

Rosii uscate marinate in ulei de masline de la "Bucataria Elenei"



Iata ca a trecut deja o luna si proiectul meu "Duminica alaturi de prieteni" este alive and growing. Pentru asta trebuie sa le multumesc prietenilor mei virtuali, care au raspuns afirmativ propunerii mele, cu toate ca stiu ca toti sunt persoane ocupate si cu o groaza de trebi :)
Si voua va multumesc, prieteni care lasati aici mesaje de felicitare si apreciere. Pentru mine ele inseamna foarte foarte mult. Si nu sunt vorbe goale. In definitiv, asta e castigul meu de pe urma acestui blog: aprecierea celor care il citesc.

Dar, sa ma opresc cu vorbaria (ca nu ma pricep la asa ceva) si sa va spun cu cine ne intalnim azi la masa. Adepta a mancatului sanatos, Elena este cea care are grija de blogul "Bucataria Elenei". Pentru cei care tin dieta Rina, blogul ei e o mana cereasca, pentru ca are sute de retete aranjate pentru fiecare zi in parte. Gasiti acolo atatea variante, ca va garantez ca n-o sa mai aveti niciodata o masa plictisitoare. Adora condimentele si retetele exotice, lucru care ne-a apropiat mult si pentru care o iubesc. Si pentru astazi ne-a pregatit ceva deosebit. O reteta pentru care ii multumesc si pe care o voi pune in aplicare in mod sigur!


Rosii uscate marinate in ulei de masline


E duminica! E duminica! Si de data asta nu stau acasa, in fotoliu, vegetand si recuperand energie pentru inca o saptamana ca un taifun, in care nu stiu cand trece timpul. Invitatia ta, Brandusa, mi-a facut mare placere. Stiu ca m-ai fi primit cu mare placere oricum, dar nu se facea sa vin cu degetu' in gura. Asa ca am adus ceva bun de pastrat. Am adus si reteta cu mine, ca stiu ca te intereseaza cum am facut chestia asta. Cat se face ceaiul sau cafeaua, ori poate o limonada, las la alegerea ta, eu o sa spun repede reteta preparatului care l-am adus. Dupa aia avem tot timpul din lume sa mai povestim de una, de alta.



Asta este o reteta adoptata recent de mine. Este al doilea an in care fac si sunt tare multumita de rezultat. Eram tentata de unele retete, dar cand vedeam rosii uscate la ingrediente ma lasam pagubasa. De ce? Nu am un aparat de deshidratat, rosia este dificil de uscat, spre deosebire de alte legume sau fructe pe care obisnuiesc sa le usuc. Un alt argument? Cele de cumparat, de pe rafturile magazinelor sunt scandalos de scumpe pentru bugetul meu. Si eu am printip, cocoana!

Ingrediente: 

15 rosii prunisoare, medii, pentru o tava de aragaz
1 lingura sare de mare (de asta am avut eu, dar se poate folosi grunjoasa)
4-5 frunze de busuioc
1 ramura de cimbru
3-4 catei de usturoi (acuma depinde cat de mari sunt!)
1 ardei iute
ulei de masline, cat e nevoie pentru a se umple borcanul(rosiile rezultate incap intr-unul de 420 ml)

Rosiile spalate se taie jumatati, indepartand cotorul. Se pun in tava de aragaz cu hartie de copt in ea, cu taietura in sus. Trebuie puse ca niste soldatei, dar fara a le inghesui, apoi se presara cu sare.



Se lasa in cuptor incins la foc extrem de mic sau cu usa intredeschisa la cuptor (cum am facut eu) 3-3 ore si jumate, in functie de cat de zemoase sunt rosiile. Trebuie sa fie cam asa:



Apoi se pun, dupa racire, in borcan, cu frunzulite de cimbru, usturoiul taiat fasii, ardeiul iute tocat sau intreg daca este unul micut, frunzele de busuioc.



Dupa o usoara presare se adauga ulei de masline extravirgin pana acopera bine ingredientele. 



Iata! se lasa cateva zile in camara si apoi la frigider. Sunt excelente.



Se pot folosi in orice reteta in care apar rosii uscate conservate.


 Acesta a fost propunerea Elenei. Nu-i asa ca sunteti gata sa mergeti in piata si sa cumparati rosiile? Cat e de usor sa faci rosii uscate! Dar, inainte de a pleca mergeti sa-i vizitati blogul "Bucataria Elenei", pentru ca o sa gasiti nenumarate alte retete minunate. Si sa o si imbratisati pe Elena din partea mea.

Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la cookingwithmysoul@gmail.com

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses





Etichete: , , , , , ,

16 comentarii:

  • ce bine arata rosiile,tocmai am uscat si eu cateva la soare,dar le-am pus la congelator,ca nu eram sigura cum se pun in ulei. Cred ca trebuie sa le incerc si eu.

    De Blogger Adina, La 2 octombrie 2011 la 15:21  

  • ce fain arata...nu m-am gandit ca le-as putea conserva asa...poate mai gasesc citeva duminica viitoare, in gradina...ma pun pe treaba apoi...pupici

    De Blogger Alice, La 2 octombrie 2011 la 15:28  

  • Mmmm, mi-ai facut o poftaaaaaa! Ma duc sa dau iama in ce a mai ramas din rosiile puse de mine ( nu cred sa mai apuce iarna, e grozava reteta asta!)
    Felicitari pentru proiect, ma bucur sa vad ca te tii de el :)

    Brandusa, pot sa te invit si in bucataria mea? Te astept cu mare drag, poate chiar intr-o zi senina de duminica ! Iar daca o fi vreme urata, tot in bucatarie e mai bine, alaturi de niste arome minunate si un prichindel care sa ma traga de sort cand gatesc :)

    De Blogger Oana, La 2 octombrie 2011 la 17:19  

  • elena ,am sa fac in mod sigur la anul reteta ta.acum mi se pare ca in piata, rosiile sunt in neregula,pentru ca e o problema,dupa 2-3 zile se strica..cred ca e o tehnica si cu rosiile uscate la soare,ca altfel putrezesc.mai cred,din experienta mea, ca rosiile trebuie sa fie din cele aromate.asa ca la anul am sa-mi iau pentru reteta asta rosii de la 2 mai,de la prietena mea.anul asta au avut o probema ca rosiile au fost mult mai intarziate.

    De Blogger pansy, La 2 octombrie 2011 la 18:13  

  • Ce bunatate!! Nu am pregatit niciodata dar cred ca sunt tare gustoase! Pupici si o seara buna sa ai!

    De Blogger Din bucataria mea, La 2 octombrie 2011 la 20:10  

  • Minunate! Abia astept sa incerc reteta Elenei! Ma duc si in bucataria ei sa vad ce bunatati are acolo. Pup

    De Blogger Corina, La 2 octombrie 2011 la 21:23  

  • stiu ca sunt bune , insa eu nu am facut niciodata :( ..... mult succes in continuare cu minunatul proiect !!!!

    De Anonymous Anonim, La 2 octombrie 2011 la 22:22  

  • Va multumesc pentru comentarii, dragele mele. Atatea cuvinte frumoase primite de la voi, imi insenineaza ziua (chiar daca acum e miezul noptii) :)

    De Blogger Unknown, La 2 octombrie 2011 la 23:26  

  • @Oana, eu te vizitez de mult in bucataria ta. Poate nu m-ai observat inca :)

    De Blogger Unknown, La 2 octombrie 2011 la 23:28  

  • Elena e o minune de femeie, cu o imaginatie extraordinara cand vine vorba de bucatareala!

    De Blogger Zazuza's Gulaschsuppe, La 3 octombrie 2011 la 08:04  

  • Super, voi face si eu 100%

    De Anonymous Bucataras, La 3 octombrie 2011 la 10:32  

  • Brandusa, binenteles ca ti-am remarcat vizitele ! Comentariile tale dragute nu pot fi usor uitate. Vroiam sa te invit pe la mine ... in traducere : sa ma invit la proiectul tau care mi se pare tare dragut :)
    In alta ordine de idei , ghici ce fac acum? Reteta Elenei... desi am facut si eu rosii uscate o sa incerc si varianta asta. E cam rece in casa si ideea de a coace ceva la cuptor parca deja ma incalzeste. Iar aromele o sa fie devastatoare, stiu cum dadeam tarcoale si la tura veche de rosii, din cate am pus la uscat doar jumate au supravietuit pana sa ajunga in borcan!

    De Blogger Oana, La 3 octombrie 2011 la 15:21  

  • Le ador si le cumpar mereu! Arata fantastic rosioarele tale! :)

    De Blogger Maya, La 3 octombrie 2011 la 21:02  

  • Super bine arata!!!Poate reusesc sa fac si eu o tava 2......Cred ca s si tare gustoase...mmmmm..

    De Blogger Tudor Elena Cristina...., La 4 octombrie 2011 la 13:40  

  • Felicitari pentru proiect!
    O initiativa laudabila si colaboararile sunt delicioase!
    O reteta deosebita si mai ales sanatoasa.

    De Anonymous Bunatati Din Natura, La 27 martie 2013 la 19:10  

  • Multumesc. Foarte buna reteta. Am probat-o :)

    De Blogger Unknown, La 27 martie 2013 la 19:21  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire