<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: 01.08.2010 - 01.09.2010

Cooking with my soul

30 aug. 2010

Chutney iute din vinete






E pentru prima oara cand incerc sa fac asa ceva. Este o garnitura iute- dulce- acrisoara-aromata de origine Indiana.  Merge foarte bine alaturi de o friptura.

Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , ,

27 aug. 2010

Bine v-am regasit si Conserva de vinete in suc de rosii




Deja a trecut vara? De fiecare data cand se apropie 1 septembrie ma gandesc ce adevarate sunt cuvintele cantecului: "Ce mica e vacanta mare..." Ce sa-i faci, toate lucrurile bune au si un sfarsit.
Prin urmare, bine v-am regasit, sper ca ati avut un concediu relaxant si ca sunteti pregatiti pentru toamna asta care, presimt eu, vine cu o bogatie de legume si fructe ce abia asteapta sa fie conservate.

Cat am fost in concediu am facut si ceva munca in bucatarie, asa ca sa nu-mi ies din mana :) Cu pozele o duc mai rau, pentru ca nu am din timpul "procesului tehnologic".

Pentru inceput vreau sa va arat o conserva ce poate fi folosita iarna, dupa ce adaugi niste ceapa si eventual carne, ca o mancare foarte gustoasa.
 Eu o fac de ceva ani si este o alternativa foarte buna la vinetele coapte si conservate in congelator.



Imi este foarte greu sa va zic cantitatile exacte, pentru ca eu am folosit ce legume am gasit in gradina. Dar hai sa incerc ceva aproximativ:

Pentru 5 borcane de 800g
  • 3-4 kg vinete, cat de mici gasiti (eu am luat din gradina vinete de 10-15 cm)
  • sucul de la 5 kg rosii (daca ramane, fie il conservi fie il folosesti la o supa de rosii)
  • sare

  1.  Spala vinele si taie-le in doua, apoi fiecate jumatate in 2-3 fasii. Daca vrei poti curata de coaja vinetele.
  2. Pune vinetele intr-un castron de plastic sau sticla (pentru ca oxideaza) si da-le bine cu sare. Lasa-le 4-5 ore acoperite cu un capac peste care ai pus o greutate. In felul acesta iese din vinete sucul amar.
  3. Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender (dupa ce le-ai curatat de codita si alte mizerii)
  4. Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin (cam 30 min din momentul fierberii).
  5. Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin. 
  6. Scurge vinetele si pune-le in borcane de 800 g fara sa apesi prea mult, ca sa fie loc si pentru sucul de rosii.
  7. Toarna sucul de rosii pana sus si inchide bine capacele.
  8. Fierbe borcanele in apa cam 1 ora. Cum se face asta? Pentru ca de data asta borcanele sunt fierbinti, nu se pun in apa rece. Incalzeste niste apa. Intr-o cratita mare si mai inalta pune un strat de 5-6 foi de ziar. Pune borcanele deasupra. Toarna apa calda sa acopere 2/3 din inaltimea borcanelor. Acopera cu un capac mare.
  9. Fierbe la foc mic 1 ora de cand incepe sa fiarba.
  10. Lasa borcanele sa se raceasca in apa, pana a doua zi.

Etichete: ,

2 aug. 2010

Mozzarella facuta in casa (Homemade mozzarella)



Scroll down for English recipe



Ce simplu a fost! Tot ce ai nevoie este lapte proaspat (nepasteurizat) si putin cheag. Si gata mozzarella.

Eu am facut branza din 4 l de lapte si 3 linguri de cheag. Cheagul l-am cumparat sub forma de praf, de la o farmacie veterinara. L-am dizolvat in 300 ml de apa.

Citeste mai departe. Do you want to read more?

Etichete: , , , , , , ,