<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana

Cooking with my soul

11 nov. 2010

Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana


Daca ar fi sa fac o clasificare a legumelor care imi plac, ciupercile ar fi sigur pe podium. Cel mai mult imi plac cele salbatice. Nu stiu sa le culeg si mi-e destul de teama sa le mananc (sa nu fie vreuna otravitoare din intamplare), dar nu rezist tentatiei.
In toamna asta am avut norocul sa intalnesc pe cineva care mi-a adus multe ciuperci salbatice. Pe unele le-am oparit si le-am pus in congelator. Pe altele le-am gatit dupa cum urmeaza:




Pentru 3 persoane:
  • 3 jumatati de piept de pui, fiecare taiata in 3
  • 1 kg de ciuperci
  • 1 capatana de usturoi, zdrobit
  • 300 ml smantana
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1/2 pahar de apa
  • sare, piper dupa gust
  • optional: ierburi provensale
  1.  Pregateste ciupercile:dupa ce le speli si le tai la dimensiunea dorita, oparestele 5 minute in apa care fierbe. Scurge-le.
  2. Intr-o tigaie mare (sau cratita) incalzeste uleiul. Pune bucatile de pui si lasa 3-4 minute la foc mediu sa capete culoare, Intoarce-le si pe partea cealalta.
  3. Adauga usturoiul si amesteca . Lasa 1 minut.
  4. Pune putina apa, pune capacul, da focul mic si lasa carnea sa se brezeze .
  5. Cand e aproape facuta adauga ciupercile si ierburile. Lasa pana ce carnea e facuta. Daca mai trebuie, mai aduga cate putina apa.
  6. In final pune smantana si da cateva clocote ca sa se lege sosul. 
  7. Potriveste de sare si piper.

Etichete: , , ,

3 comentarii:

  • minunate!eu ma duc si la cules...am copilarit la bunici,langa padure,asa ca le cunosc...

    De Blogger geta, La 12 noiembrie 2010 la 10:37  

  • I like this chicken dish. Simple yet full of flavor. Glad to see you back! I was wondering where you went (=

    De Blogger ~Lisa~, La 16 noiembrie 2010 la 04:08  

  • Grozava ideea si o sa fac si eu din niste ghebe. Doar ca o sa le fac fara smantana, ca sa ramana gustul de pui si de ciuperci cat mai evident, dar mai ales pentru ca nu le pot combina. Am venit in dar si cu doua premii pentru tine, care sa aduca numai ganduri frumoase.

    De Blogger Elena Toma, La 18 noiembrie 2010 la 21:26  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire