<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Ossobuco con gremolata

Cooking with my soul

8 mai 2010

Ossobuco con gremolata




Am facut mancarea asta pentru prima oara, ca participare la concursul lui Cristi. Reteta este de fapt a lui Crazy Mother Cooker.  Ma bucur mult ca am invatat s-o fac, chiar daca rezultatul meu la concurs a fost dezastruos. Ei, trebuie sa fie cineva si ultimul. :D Si mi-a mai placut nota umanitara a concursului, pentru ca te putei inscrie doar daca donai o suma modica in contul lui Andrei Tibrin. N-am mai vazut in blogosfera culinara o astfel de initiativa.

Ossobuco e de fapt o felie dintr-un rasol de vita. Numele vine din italiana si inseamna os cu gaura. Este o specialitate milaneza, care se serveste cu garnitura de risotto galben ,polenta sau piure. Ca sa faci mancarea asta trebuie sa ai ceva timp liber, pentru ca dueaza cateva ore. Festina lente si vei avea pe masa o nebunie de arome si o carne ce ti se va topi in gura.





Eu am folosit
  • 4 osso buco de vitel (luate de la Cora)
  • 2 cepe, tocate
  • 1 telina mica, tocata
  • 3 morcovi, tocati
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • 3 felii de bacon taiate cubulete
  • putina faina
  • 6 linguri ulei de masline
  • 25 g unt
  • 1 l supa clara de vita, facuta in casa
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 frunze dafin si putin cimbru
  • 1 borcanel rosii in bulion, taiate cubulete
  • sare, piper dupa gust
Pentru gremolata
  • 1 legatura patrunjel tocat marunt. 
  • coaja de la o lamaie
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt

In poza sunt si ceva ingrediente folosite la risotto.



Da carnea prin faina, apoi scutur-o de excess. Intr-o cratita/oala in care sa incapa toata carnea incalzeste uleiul si untul si prajeste la foc mare carnea pe toate partile pana se aureste. In felul asta se sigileaza toate sucurile in carne. Scoate carnea din oala si pune pe rand, amestecand cam 1 minut in fiecare: bacon, ceapa, telina, morcov, usturoi. Adauga vinul si lasa sa dea 2 clocote. Pune carnea inapoi si adauga rosiile, supa, dafinul si cimbrul. Da un clocot, pune capacul , da focul foarte mic si fierbe asa cam 2 ore, sau pana ce carnea devine foarte moale. Daca la focul cel mai mic mancarea fierbe cu bulbuci in loc sa fiarba incetisor, poti pune oala in cuptor.
In timpul asta te poti da pe net sau, mai bine citesti o carte (eu sunt la volumul 2 din seria Millennium a lui Stieg Larson).
Poti sa prepari si gremolata, amestecand toate ingredientele.
Cand au trecut cele 2 ore prepara risotto cu sofran si serveste-l ca garnitura. Presara carnea cu gremolata si savureaza-ti creatia.  (lingurita e pentru maduva)



Etichete: , ,

2 comentarii:

  • buna brandusa! am dat click pe retetele la care indici in paranteza slow cooking crezand ca sunt alternative preparate in slow cooker. cred ca am detectat o confuzie, si sper sa nu te deranjeze daca imi permit o observatie: tot ce ai publicat aici e slow cooking. miscarea slow cooking e la antiteza trendului fast food, si orice mancare preparata from scratch, fara produse semipreparate, este slow food. acele tortillas minunate pe care le-am vazut la tine sunt folosite intensiv in fast food; dar pentru ca tu le prepari folosind ingrediente primare - faina, apa - ele sunt slow food. faptul ca dureaza mai multe ore gatirea unui preparat nu are nici o influenta. nu gatesc foarte des in slow cooker, dar ma bucur cand gasesc retete traditionale pregatite asa, pentru ca uneori cand mai am cate o zi nebuna, ajuta mult sa pui totul in el dimineata, pleci in treaba ta, si cand vii acasa ai cina gata. nici nu stiu daca au ajuns in romania aparatele astea, daca da - sunt bune de avut in casa. o zi buna!

    De Blogger dana, La 15 mai 2010 la 22:06  

  • buna Dana. Nu ma supara comentariul tau si iti dau dreptate. Daca ai citit profilul meu, ai vazut ca sunt adepta acestui curent slow food. Si stiu si ca in USA sau Australia se foloseste foarte mult slow cooker-ul Dar n-am gasit alta denumire pentru mancarea care dureaza mai mult (2-3 ore ca sa o faci). Cum sa-i zic "long time cooking"?

    De Blogger Unknown, La 15 mai 2010 la 22:14  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire