<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Taietei cu varza - Reteta transmisa genetic in familia mea (Noodles with cabbage and black pepper)

Cooking with my soul

5 mai 2010

Taietei cu varza - Reteta transmisa genetic in familia mea (Noodles with cabbage and black pepper)




 Nu glumesc! Placerea de a manca acesti taietei cu varza pare a fi transmisa genetic in familia mea. Vine pe linia mamei, de la mama ei, sasoaica din Viseul de Sus, care acum mai bine de 70 de ani s-a casatorit si a venit sa traiasca pe langa Giurgiu.
Cum altfel as putea sa-mi explic fenomenul prin care, nimeni care n-are legaturi de sange cu bunica nu pare sa indrageasca felul asta de mancare. Pe cand noi, ceilalti (mama mea, sora, nepoata, baiatul meu, eu insami) cum da prima varza ne si repezim la tarabe s-o cumparam. O aducem acasa ca pe un trofeu indelung asteptat toata iarna si o pregatim salivand la gandul bunatatii ce urmeaza.

Recunosc ca mancarea asta n-are nimic special. Ingredientele sunt foarte simple, cele din titlu: varza si taietei. Nici eu nu inteleg de unde vine gustul care m-a vrajit. Dar ce importanta mai are cand ma aflu in fata farfuriei aburinde.






Pentru 3 -4 persoane ai nevoie de
  • varza, cam 1 kg
  • 1 pachet taietei
  • 5 linguri ulei
  • 2 lingurite piper (sau chiar mai mult)
  • sare
Mai intai taie varza marunt. Mie imi place sa simt varza in mancare, asa ca n-o tai chiar fideluta. Presar-o cu sare si las-o pana se inmoaie. Stoarce bine varza de sucul format.
Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si caleste varza, la foc nu prea mare ca sa nu se arda. Cand e calita bine adauga piperul si amesteca. Chiar daca pare mult, piperul e cheia in mancarea asta. Fara el n-are nici un gust. Incearca sa pui pana ce incepe sa piste putin (sau mai mult daca iti place hot).
Pune taieteii la fiert in apa fiarta. Fierbe-i al dente. Pune-i in tigaia cu varza, amesteca si prajeste putin taieteii.
Poti manca taieteii astia atat calzi, cat si reci. Mie imi plac in amandoua felurile.

Aaaa si o poza



Etichete: , , , , , ,

10 comentarii:

  • Foarte bun!
    Nu are ingrediente multe si complicate, insa gustul e divin! Ia sa fac si eu zilele astea. Multumesc de idee!

    De Blogger Cristina's World, La 5 mai 2010 la 08:59  

  • Si noi preparam mancareata dar mai adaugam un pic de boi in varza cand se caleste, incearca si varianta noastra.

    De Anonymous Simona, La 5 mai 2010 la 11:34  

  • Soriii... boia nu boi

    De Anonymous Simona, La 5 mai 2010 la 21:02  

  • Cristina, cu mare placere. Ma bucur ca mai e cineva care iubeste mancarea asta. Pupi.

    De Blogger Unknown, La 5 mai 2010 la 21:40  

  • Simona, n-am incercat cu boia (adevarul e ca nici cu boi :) ). De care pui? iute sau dulce?

    De Blogger Unknown, La 5 mai 2010 la 21:41  

  • Depinde de preferinte cand gatesc eu folosesc cea iute, dar mama folseste de obicei cea dulce,cu ambele e deliceoasa.Poti sa adaugi si o ceapa in compozitie are o aroma putin mai diferita.

    De Anonymous Simona, La 5 mai 2010 la 23:50  

  • Eu nu-s sasoaica, nu am nici un fel de gene - de care sa stiu! -, dar imi place reteta asta foarte mult. Cand nu eram la dieta puneam si 1/2 lingurita zahar. Mai ales daca varza nu are un gust deosebit, de cand cu corciturile astea de soiuri! Felicitari pentru ca mi-ai amintit sa fac si eu - cu boia HOT! Felicitari si pentru ca participi la concurs, iar saptamana sa-ti fie minunata.

    De Blogger Elena Toma, La 10 mai 2010 la 23:27  

  • Elena, felicitari si tie pentru organizarea concursului.

    De Blogger Unknown, La 11 mai 2010 la 00:17  

  • si la noi e transmita ... acusi ajunge sa fie ceva ereditar :) bunica ne facea cand eram mici! bunica calea varza cruda in untura, o sara, pipera si o arunca peste taitei proaspeti facuti. chiar imi e dor de taitei cu varza(curechi) ... dar pana ni se face varza in gradina, nici macar rasadurile nu au iesit:)) ... mancam varza cu galuste, reteta soacrei mele:)
    te pup brandusa:)

    De Blogger Unknown, La 7 martie 2012 la 00:15  

  • :))) Te pup si eu Andreea. Sunt curioasa cum e varza cu galuste

    De Blogger Unknown, La 8 martie 2012 la 20:07  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire