<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Biscuiti ciocomania lollipop

Cooking with my soul

25 mar. 2010

Biscuiti ciocomania lollipop







Bineinteles, din nou ciocolata. Rapizi si extrem de savurosi, facuti cu ciocolata de calitate, minim 70 % cacao (NEVER ciocolata de menaj, care la noi e o porcarie).




Cand am nevoie de fulgi de ciocolata, folosesc instrumente curatate si uscate bine, caci  apa nu face casa buna cu ciocolata. Am si un tocator special, numai pentru asta. Ciocolata o tai cu cel mai mare cutit pe care il am.



Ce am folosit:

  •  unt, 225 g
  • zahar tos, 340 g
  • oua, 2 buc.
  • extract de migdale, vanilie (cam 1 lingurita in total)
  • faina 000, 300 g
  • cacao, 100 g
  • bicarbonat, 1/2 lingurita
  • praf de copt, 1 lingurita
  • un praf de sare
  • ciocolata, fulgi 150 g (minim 70 % cacao)
  • alune/migdale, 100 g

Cu un mixer, amesteca primele 4 ingrediente (ingredientele umede). Cerne ingredientele uscate (faina, cacao, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in compozitie. Va rezulta o coca destul de tare. Cu o lingura incorporeaza ciocolata si alunele. Ar trebui sa arate cam asa:



 Pe o tava pune hartie de copt (eu o lipesc cu putin unt ca sa stea pe tava si sa nu se ridice). Cu mana putin unsa cu ulei fa bilute din coca si pune-le cu putin spatiu intre ele, pentru ca la copt se lasa.



 Coace in cuptorul incalzit, la 190 C, cam 15 minute. Daca ai cuptor electric, poti face 2 tavi deodata, daca folosesti ventilatorul. Mie mi-au iesit cam 4 tavi.

 Poti manca biscuitii asa



 sau topesti ciocolata alba si ii glazurezi. Eu am pus putin colorant alimentar albastru in ciocolata, for fun. Si s-a intarit asa de tare ciocolata, ca n-am mai putut s-o folosesc drept glazura. Am facut niste acadele











sursa

Etichete: , , , , , ,

3 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire