<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Lasagne cu sos ragu alla bolognese

Cooking with my soul

5 feb. 2010

Lasagne cu sos ragu alla bolognese


  • 1 kg carne vita, tocata
  • 200 g costita afumata, tocata
  • 100 g unt
  • 1 cepa mare, tocata
  • 1 morcov mare, tocat
  • 1 telina mica, tocata
  • 3 linguri pasta concentrata de rosii
  • 1 lingurita oregano
  • 1 pahar vin alb (nu e in reteta originala, dar mie imi place!)
  • foi de lasagna
  • 400 g mozzarella
  • sare, piper dupa gust

Sosul ragu alla bolognese:
Rumeneste intr-o cratita , cu unt, costita, apoi aduga zarzavatul si oregan si lasa la gatit pana ce se evapora apa. Adauga carnea tocata si rumeneste-o usor in condiment. Toarna bulionul dizolvat in 1 cana de apa calda si vinul, potriveste de sare si piper.
Fierbe sosul la foc mic, minim 2 ore, acoperit cu capac. Daca e necesar, ca sa nu se prinda, pune putina apa calduta.
Intr-o tava pune foi de lasagna pe fund. Pune 1/2 din sos, apoi inca un rand de foi de lasagna. Intinde restul de sos, taie mozzarella felii si imprastie-le deasupra.
Coace in cuptorul incalzit anterior, la 200C pentru 15 minute (mozzarella se topeste).



Serveste cu salata verde.

Etichete: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire